Tandvårdsguide i Piteå

I centrala Piteå finns det tio tandläkarmottagningar. De flesta mottagningar ligger centralt på Sundsgatan eller Uddmansgatan eller tvärgator till dessa.

Tandläkare PiteåPiteås största privata tandläkarmottagning hittar du på Sundsgatan 36, ovanför restaurangen Valdino. Mottagningen heter Stenberg & Nobäcks tandvård och har funnit i över 20 år. De har kunnig personal och har satsat på modern utrustning som är bra både för dig och miljön. Dessutom erbjuder kliniken akuttid både på vardagar och helger för dig som är patient.

I närheten, på Uddemansgatan 6B, hittar du Tandläkare Vivi-Anne Öhman och hennes team. Även de erbjuder tandvård av hög kompentens med modern teknik. De kan också erbjuda akut tandvård samma dag som du ringer eller senast dagen efter.

Om du har problem med tandvårdsrädsla kan du vända dig till Tandlaget Piteå då de har lång erfarenhet av detta. Tillsammans med dig diskuterar ni fram hur du på bästa sätt kan få den hjälp som du behöver. Tandlaget Piteå bedriver all form av tandvård, och tar emot både vuxna och barn. Du hittar mottagningen på Prästgatan 40B.

I centrala Piteå finns det en Folktandvården mottagning, men den ligger längre ifrån stadens mitt på Lasarettsvägen 14, väldigt nära Piteå Älvsdals sjukhus. Där kan både du som barn och vuxen få hjälp med alla form av tandvård som du behöver då kliniken även arbetar med kirurgiska ingrepp och sjukhustandvård. Dessutom finns mottagningen precis bredvid sjukhuset som har en tandregleringsklinik.

Bor du i Roknäs finns det även där en Folktandvårdenklinik, likaså i Öjebyn, Hjortlax och i Norrfjärden.

Om du är orolig för kostnader kan Folktandvården erbjuda ett avtal som kallas för Frisktandvård. Detta innebär att du betalar en liten summa varje månad och har sedan fri tillgång till all den tandvård som du behöver.

Du som inte har fyllt 20 år än har gratis tandvård på alla kliniker, oansett om det är Folktandvården eller en privat klinik.

Information på denna sida har vi hämtat med hjälp av Tandläkare.se samt 1177.se. Du hittar fler tandläkare i Piteå här: https://tandlakare.se/norrbotten/piteå